Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τσαβούσογλου: «Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο»

Την πρόθεση της Κυβέρνησης της Τουρκίας να στείλει πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα, ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο όπλου που αποφάσισαν οι ΗΠΑ για την Κύπρο, έκανε γνωστή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Pamukkale.

«Ακόμα κι αν ο κόσμος σταθεί απέναντί μας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό το θέμα. Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται σε όπλα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκυπρίους σημειώνοντας ότι σαν να είπα οι Αμερικανοί ότι «συνεργάστηκαν στο ξέπλυμα χρήματος και αυτή η απόφαση ελήφθη για να τους ανταμείψει».

«Δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε εκτός από τα όπλα; Δώστε χρήματα. Έχουν και αυτοί ανάγκες. Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα; Τι θα κάνουμε εμείς;» είπε και επανέλαβε πως «θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» την αποστολή τεθωρακισμένων αμερικανικής κατασκευής στη Λέσβο και στη Σάμο.

Ακόμα, σημείωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στα «απαραίτητα βήματα» καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χτες σε συνέντευξή του στο CNN Turk δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά ενώ αναφέρθηκε στην αποστολή επιστολής στον ΟΗΕ για να μην «μας πουν αργότερα πως δεν τους είχαμε προειδοποιήσει».

«Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 9 αμερικανικές βάσεις. Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να μην οδηγήσουν την Ελλάδα σε λανθασμένους υπολογισμούς και να μη χειραγωγήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Φόρτωση άρθρων...