Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Προκαλεί ο Τσελίκ: «Δεν αφορά του Έλληνες η απεικόνιση της Αγιάς Σοφιάς στα τουρκικά διαβατήρια»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η η απεικόνιση της Αγιάς Σοφιάς στα τουρκικά διαβατήρια. «Ως ενδιαφέρουσα νοοτροπία» χαρακτήρισε τις αναφορές στην Ελλάδα για την απεικόνιση της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί στα νέα τουρκικά διαβατήρια ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος διερωτήθηκε γιατί απασχολεί τους Έλληνες το θέμα για να προσθέσει πως το μνημείο βρίσκεται στην περιοχή κυριαρχίας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Anadolu κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου και ερωτηθείς σχετικά για το θέμα ο Τσελίκ απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο, Κάτι σωστό. 

Γιατί απασχολεί τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κυριαρχίας της Τουρκίας; Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι ενδιαφέρουσα», είπε o εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος της Τουρκίας. 

Συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν στην παρουσία του τζαμιού της Αγιάς Σοφιάς στα διαβατήριά τους, ο Τσελίκ είπε: «Δεν υπάρχει θέμα να αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Στην πραγματικότητα, το ίδιο έκαναν όταν άνοιξε η Αγιά Σοφιά. Αυτό είναι θέμα κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν αφορά τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ρώσοι κατάσκοποι οργάνωσαν την επιχείρηση με τα αστέρια του Δαβίδ σε κτίρια του Παρισιού

Τα αστέρια του Δαβίδ που βρέθηκαν σχεδιασμένα με σπρέι σε κτίρια στην περιοχή του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο ήταν μέρος μιας επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ...

Βαλένθια: Στους δέκα οι νεκροί από την πυρκαγιά στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών

Στους δέκα ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φωτιά που κατέστρεψε ένα 14ωροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια στην Ισπανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. «Μπορούμε να επιβεβαι...

Φόρτωση άρθρων...