Τετάρτη
01 Δεκεμβρίου 2021

Twitter: Αύξηση εσόδων 37% - Ξεπέρασε τους 211 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες

Πλανήτης

Σημαντική αύξηση 37% εμφάνισαν τα έσοδα του Twitter στο τρίτο τρίμηνο του 2021, φθάνοντας τα 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία εργάζεται στο να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά, όπως τα «audio chat rooms» για να προσελκύσει νέους χρήστες και επίσης βελτίωσε τις δυνατότητες διαφήμισης για να φτάσει τον ετήσιο στόχο εσόδων.

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του που βλέπουν διαφημίσεις, αυξήθηκαν κατά 13% την ίδια περίοδο, φθάνοντας τα 211 εκατομμύρια. Σε μεγάλο βαθμό η αύξηση των χρηστών (κατά πέντε εκατομμύρια) προήλθε από χώρες άλλες πλην των ΗΠΑ.

Από την άλλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «New York Times», η εταιρεία υποχρεώθηκε να εμφανίσει ζημιές 537 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο φέτος (έναντι κερδών 29 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2020), επειδή κατέβαλε 809,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια νομική διαμάχη με μετόχους της από το 2016, οι οποίοι την είχαν κατηγορήσει ότι παραπλανούσε τους επενδυτές σχετικά με τον αριθμό των χρηστών της πλατφόρμας.

Από την άλλη, εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου  ανακοίνωσε η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, προερχόμενα κυρίως από τις διαφημίσεις στη δημοφιλέστερη στον κόσμο μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης και στο YouTube. 

Μέσα από αυτές τις πλατφόρμες η Google πουλάει περισσότερες διαδικτυακές διαφημίσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Facebook.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία–Κορωνοϊός: Τέσσερις πλήρως εμβολιασμένοι θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον

Τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στην παράλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσαν οι υγ...

Σαν σήμερα - 1η Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1865: Ιδρύεται το Shaw University στη Νότια Καρολίνα, το πρώτο πανεπιστήμιο για μαύρους στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. 1918: Το βασίλειο της Ισλανδίας γίνεται ανεξά...