Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Twitter: «Ξεκλείδωσε» ο λογαριασμός του Τραμπ μετά τη δημοσκόπηση του Μασκ

Πλανήτης

Άνοιξε ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ να αρθεί η αναστολή της λειτουργίας του.

Η αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασιστεί μετά την αιματηρή επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, που δηλώνει υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να τοποθετηθούν σε «δημοσκόπηση» που οργάνωσε στην πλατφόρμα και η πλειοψηφία ψήφισε «ναι» στην επιστροφή του μεγιστάνα των ακινήτων σε αυτήν.

«Να γυρίσει ή όχι ο Τραμπ στο Twitter»: Σχεδόν 14 εκατ. απαντήσεις

Σχεδόν 4 εκατομμύρια χρήστες του Twitter απάντησαν στο ερώτημα του Ίλον Μασκ για την επιστροφή ή όχι του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τρεις μόλις ώρες πριν τη λήξη της ψηφοφορίας του ιδιόρρυθμου δισεκατομμυριούχου, είχαν ψηφίσει 13.982.582 άτομα και το αποτέλεσμα έως τώρα δίνει προβάδισμα στην επάνοδο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

Συγκεκριμένα στις 23:48 ώρα Ελλάδος, «ναι» στην επιστροφή Τραμπ ψήφισε το 51,9% των χρηστών και «όχι» το 48,1%.

«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, μια λατινική φράση που σημαίνει: «φωνή λαού, φωνή Θεού». Η δημοσκόπηση είναι ανοικτή για 24 ώρες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60% όσων απάντησαν τάσσεται υπέρ της επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα.

Ο επικεφαλής της Tesla που υπερασπίζεται το όραμά του της πλήρους ελευθερίας της έκφρασης επεσήμανε χθες ότι «η πολιτική του νέου Twitter είναι η ελευθερία της έκφρασης, αλλά όχι η ελευθερία να επιτίθεται κανείς» στους ανθρώπους.

Ο Μασκ εξήγησε ότι «τα αρνητικά tweets ή όσα προωθούν το μίσος» θα υποβιβάζονται και δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα από διαφημίσεις. «Δεν θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα tweets παρά μόνο αν ψάξετε συγκεκριμένα για αυτά, κάτι που δεν διαφέρει από το υπόλοιπο ίντερνετ», πρόσθεσε.

Το όραμα του Μασκ για το Twitter, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής πολλών χωρών, ανησυχεί ιδιαίτερα οργανώσεις, αρχές και διαφημιστές. Φοβούνται ότι θα καταργήσει τις υπάρχουσες δικλείδες ασφαλείας, όσο ανεπαρκείς κι αν κρίνονται, που προστατεύουν από τη παραπληροφόρηση, την παρενόχληση και άλλες παραβιάσεις.

Χθες σε μια προσπάθεια να αποδείξει την ουδετερότητά του ο Μασκ αποκατέστησε λογαριασμούς που εκφράζουν αντίθετες πολιτικές απόψεις από τις δικές του.

Μεταξύ αυτών ήταν ο λογαριασμός της Αμερικανίδας κωμικού Κάθι Γκρίφιν, η οποία αποκλείστηκε από το Twitter την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και άλλοι χρήστες, αφού άλλαξε το όνομα χρήστη σε «Elon Musk» για να περιπαίξει τον νέο επικεφαλής της πλατφόρμας.

Στο μέσο επέστρεψαν και οι λογαριασμοί του «The Babylon Bee», ενός σατιρικού, αμερικανικού ιστότοπου και του Τζόρνταν Πίτερσον, μιας συντηρητικής τηλεοπτικής προσωπικότητας. Και οι δύο είχαν ανασταλεί επειδή παραβίασαν τους κανόνες περί ρητορικής μίσους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...