Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Twitter: Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα επενδυτική κίνηση του Έλον Μάσκ (Video)

Πλανήτης

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει και μεγιστάνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιδιοκτήτης της Τesla αγοράζει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Τwitter είναι ένα από τα πιο επιδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρίσκεται πια στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ μετά από την μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση των τελευταίων 20 ετών.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη όμως δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη νέα εποχή του μέσου και του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί καθώς ο Έλον Μάσκ έχει προειδοποιήσει για σημαντικές αλλαγές.

«Το πρόβλημα είναι ότι η ύπαρξη του Μασκ ως επικεφαλής της πλατφόρμας μπορεί να μας γυρίσει σε μια παλαιότερη εποχή του twitter. Με περισσότερη ρητορική μίσους», δήλωσε ο Τζον Κονστάιν.

Την ίδια στιγμή, ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ δηλώνει ότι το μέλλον της πλατφόρμας είναι αβέβαιο.
«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα. Πιστεύω πως όταν έχουμε μία ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Έλον, θα είναι μία ερώτηση την οποία θα πρέπει να του θέσουμε», ανέφερε ο Αγκραουάλ.

Ωστόσο, ο Έλον Μασκ υποστηρίζει ότι θα δημιουργήσει ένα πιο ελεύθερο μέσο.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Έλον Μασκ.

Την στήριξη ωστόσο του Τζάκ Ντόρσεϊ τον δημιουργό του Twitter έχει ο Έλον Μάσκ.

Από τη Νότιο Αφρική έγινε κατακτητής του διαστήματος

Αν και πολλοί τον αποκαλούν αθυρόστομο δεν αρνούνται ότι είναι ένας σκληρά εργαζόμενος επιχειρηματίας.

Γεννήθηκε στην Πρετόρια στη Νότια Αφρική. 17 ετών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά για να σπουδάσει φυσική και οικονομικά από εκεί βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου όμως παράτησε το διδακτορικό του για να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εφημερίδων. Πούλησε την εταιρεία και συνέχισε με αυτό που αργότερα έγινε το PayPal.

Σε ηλικία 31 ετών βρέθηκε να έχει 165 εκατομμύρια δολάρια και στα επόμενα χρόνια μεγαλούργησε με τις εταιρείες Tesla και SpaceX.

Σήμερα διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τρεις γάμοι με δύο γυναίκες

Ο Μασκ έχει παντρευτεί τρεις φορές –δύο φορές με την ίδια γυναίκα. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Τζάστιν Γουίλσον, που ήταν συγγραφέας ιστοριών φαντασίας και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Στη συνέχεια παντρεύτηκε την Ταλούλα Ρίλεϊ το 2010, αλλά χώρισαν το 2012. Την επόμενη χρονιά, το ζευγάρι ξαναπαντρεύτηκε. Το 2014 ο Έλον Μασκ κατέθεσε τα χαρτιά διαζυγίου, αλλά στη συνέχεια τα απέσυρε. Δύο χρόνια μετά, η σύζυγός του έκανε το ίδιο και το ζευγάρι τραβά πλέον χωριστούς δρόμους.

Ο Μασκ είχε επίσης σχέση με την Κάμερον Ντίαζ και την Άμπερ Χερντ, ενώ η σχέση του με την Χερντ ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα μετά τις φωτογραφίες που δημοσίευσε με τους δυο τους, ο Τζόνι Ντεπ.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις συνέπειες της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα ζητούν 66 ευρωβουλευτές

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την επείγουσα σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες της ισραηλινής εισβολής...

Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ - Κρίσιμη συνάντηση Μπερνς με Νετανιάχου

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ με τη Λωρίδα της Γάζας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,το οποίο είχε κλείσει την Κυριακή (5/5) μετά από μια φονική επίθεση με ...

Φόρτωση άρθρων...