Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τυνησία: Νέο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Τουλάχιστον 10 νεκροί

Πλανήτης

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανέσυρε 10 πτώματα από την θάλασσα μετά την βύθιση κοντά στην ακτή, σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

Είναι το δεύτερο τέτοιο σκάφος που βυθίζεται στα ανοικτά της Τυνησίας σε διάστημα λίγων ωρών. Ο συνολικός μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 29 νεκρούς.

Αξιωματικός της ακτοφυλακής δήλωσε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από την παραλία της Μαχντία.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι τουλάχιστον 19 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Τυνησίας.

Το λιμενικό της Τυνησίας διέσωσε στα ανοικτά των ακτών της Μάχντια πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Σφαξ, δήλωσε ο Ρομαντάν μπιν Όμαρ στέλεχος του Forum for Social and Economic Rights (FTDES).

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πέντε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες έχουν βυθιστεί στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, στη βόρεια Τυνησία, με αποτέλεσμα 67 άνθρωποι να αγνοούνται και εννέα να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναχωρήσεις πλοιαρίων μεταναστών με προορισμό την Ιταλία.

Παράλληλα το λιμενικό έχει σταματήσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες περίπου 80 σκάφη που είχαν προορισμό την Ιταλία και έχει συλλάβει περισσότερους από 3.000 μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραλήρημα Ερντογάν: Η Κύπρος θα ήταν όλη δική μας σήμερα, αν δεν σταματούσαμε το 1974

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια δείπνου σε στρατιώτες της 4ης Διοίκησης του τουρκικού Στρατού, όπου αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας ότι αν δεν...

Ισπανία: Τρεις συλλήψεις ατόμων που πέταξαν μετανάστες στη θάλασσα - Πνίγηκαν πέντε

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που κατηγορούνται ότι πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να πνιγούν, στα ανοιχτά του Κάδιξ στην Ισπανία, τον πε...

Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη», ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι η ιδέα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης εντός του ουκρανικού εδάφους είναι ξεκάθαρη...

Φόρτωση άρθρων...