Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τζόνσον προς NATO: Το SWIFT να χρησιμοποιηθεί κατά του Πούτιν

Πλανήτης

Ο Μπόρις Τζόνσον παρότρυνε σήμερα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να λάβουν άμεση δράση, χρησιμοποιώντας το διατραπεζικό σύστημα SWIFT προκειμένου να πλήξουν τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον παρότρυνε τους ηγέτες να δράσουν άμεσα μέσω του SWIFT «για να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στον πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του», δήλωσε το γραφείο του.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρινό Λεμέρ, στις δικές του δηλώσεις, τόνισε ότι οι υπουργοί συζήτησαν το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων. Ο κ. Λεμέρ τόνισε ότι η Γαλλία στηρίζει την επιλογή αυτή και ότι «παραμένει στο τραπέζι», αλλά ότι υιοθέτησή του απαιτεί την ομόφωνη συναίνεση των κρατών-μελών.

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, μιλώντας προ ολίγου, είπε ότι η Γερμανία είναι πλέον κι αυτή ανοιχτή στην επιλογή αυτή. Επιπλέον, στο τρίτο πακέτο αναμένονται και νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για την εμπλοκή της στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...