Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βαρκελώνη: Θανάτωση των αγριόχοιρων που περιφέρονται σε πάρκα και δρόμους

Συνηθισμένο πρόβλημα αποτελούν πλέον τα μεγάλα κοπάδια αγριόχοιρων σε κάποιες ισπανικές πόλεις.

Οι Αρχές προειδοποιούν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο να τα θανατώσουν, καθώς συνιστούν απειλή για τους ανθρώπους αφού έχουν συνηθίσει τόσο πολύ να βρίσκουν την τροφή τους στους κάδους των απορριμμάτων που είναι αδύνατον να επιστρέψουν στη φύση.

Τα αγριογούρουνα, που ελκύονται από τους κάδους των σκουπιδιών αλλά και τους ανθρώπους που τα ταΐζουν, τριγυρίζουν σε δρόμους και πάρκα στα προάστια. Συχνά προκαλούν τροχαία ατυχήματα και δεν διστάζουν να παρενοχλούν ανθρώπους που κρατούν τσάντες με ψώνια.

Πρόσφατα, ένα κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύματα, όταν δέχτηκε επίθεση από ένα αγριογούρουνο στο θέρετρο Καντάκες, στα βορειοανατολικά της Βαρκελώνης. 

Μόνο πέρυσι στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν 1.200 περιστατικά με αγριογούρουνα. 

«Σε κανέναν κτηνίατρο δεν αρέσει να σκοτώνει ζώα. Αλλά πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε ελεύθερα στη φύση, επειδή έχουν χάσει πλέον τα ένστικτά τους», είπε ο Κάρλες Κονεχέρο, ο κτηνίατρος που έχει αναλάβει το πρόγραμμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη Βαρκελώνη.

Αργότερα την ίδια νύχτα η ομάδα του Κάρλες Κονεχέρο έπιασε με δίχτυα μια οικογένεια αγριογούρουνων. Νάρκωσαν τα ζώα και κατόπιν τους έκαναν ευθανασία. «Αυτό είναι η χειρότερη στιγμή της δουλειάς», είπε ο κτηνίατρος, ενώ στοίβαζε τα νεκρά ζώα σε ένα βανάκι.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρόσφατο στην Ισπανία, επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του, καθώς τα άγρια ζώα κατέβαιναν σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες είχαν ερημώσει λόγω των lockdown.

Εκτός από τη θανάτωση των ζώων, η Βαρκελώνη σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επιβάλλοντας πρόστιμα στους κατοίκους που ταΐζουν τα αγριογούρουνα και φροντίζοντας να φυλάσσονται οι κάδοι απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι συμφωνούν ότι πρέπει να σταματήσει η «κακή συνήθεια» ορισμένων να ταΐζουν τους αγριόχοιρους. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πλέον άγρια ζώα, τριγυρίζουν σαν τις γάτες», είπε ο 40χρονος Άλεξ.

Το Ινστιτούτο Θηραμάτων της Ισπανίας εκτιμά ότι ο πληθυσμός των αγριογούρουνων θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Φόρτωση άρθρων...