Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βαρύ πλήγμα για τον Ερντογάν έφερε η φιλία με τον Πούτιν: Ζημία 27 δισ. δολαρίων στην Τουρκία από το μπλόκο για τα F-35

Πλανήτης

Η επιλογή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να στραφεί προς τη Ρωσία για την αμυντική ενίσχυση της χώρας, μετά το «μπλόκο» για τα F-35, προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στη χώρα του.

Η συστοιχία των S-300 που αγόρασε η Άγκυρα από τη Μόσχα οδήγησε στον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και της κόστισε πολύ ακριβά σε δύο τομείς.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω σε αμυντικό επίπεδο καθώς η Τουρκία θα είχε σήμερα τουλάχιστον έξι F-35, το μπλόκο των ΗΠΑ στοίχισε στην τουρκική οικονομία 27 δισ. δολάρια.

«Πάθαμε ζημιά 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα των F-35. 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς των 27 δισ. Δολαρίων. Επίσης είχαμε πληρώσει 1.4 δισ. δολάρια και δεν έχουμε πάρει ούτε αυτό το ποσό», τόνισε ο Τούρκος αναλυτής, αντιπτέραρχος ε.α, Ερντογάν Καρακούς.

Αν και ο Ερντογάν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ εν μέσω πιέσεων από την Άγκυρα, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται καθόλου φως στο «τούνελ».

«Βλέπετε και το τι συμβαίνει και με τα F-16, με κάποιον τρόπο τα καθυστερούν», σχολίασε ο Ερντογάν Καρακούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...