Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε την παρουσία της στο COP26 – Ανησυχία για την υγεία της

Πλανήτης

Ανησυχία σχετικά με την υγεία της προκαλεί η βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως φαίνεται η βασίλισσα ακύρωσε την συμμετοχή της στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Νωρίτερα είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ηλικίας 95 ετών, η βασίλισσα ήταν χαμογελαστή και φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.

Κατόπιν, την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αδυνατεί να αποπληρώσει πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν για οικονομικές απάτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι σε θέση να καταβάλει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη εγγύηση πως θα αποπληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν για οικονομικές απάτες στο...

Βρυξέλλες: Συγκροτήθηκε το «Ταμείο Στήριξης της Ουκρανίας» με κεφάλαια ύψους 5 δισ. ευρώ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αυξήσει το ανώτατο χρηματοδοτικό όριο της “Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης για την Ειρήνη” (ΕΕ) κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες τιμές και...

Φόρτωση άρθρων...