Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Οι αφίξεις των καλεσμένων στο Αβαείο του Γουέστμινστερ

Πλανήτης

Στο Αβαείο του Γουέστμινστερ έφτασαν οι πρώτοι καλεσμένοι για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ δεκάδες χιλιάδες γέμισαν τη διαδρομή της πομπής. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ήταν μεταξύ των πρώτων αρχηγών κρατών που κάθισαν στο εσωτερικό του ναού.

Οι μεγάλες δρύινες πόρτες της πιο σημαντικής εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου – όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο και έκανε τη στέψη της – άνοιξαν στις 8 το πρωί, τρεις ώρες πριν από την έναρξη της λειτουργίας.

Οι περισσότεροι από τους επίσημους καλεσμένους έφτασαν με πούλμαν, συναντήθηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Τσέλσι πριν μεταφερθούν σε λεωφορείο για να φτάσουν στο Αβαείο. 

Οι υπουργοί της Βρετανίας ήταν μεταξύ των πρώτων αφίξεων, συμπεριλαμβανομένων των Ben Wallace, Nadham Zahawi και Jacob Rees-Mogg. Ο Μάικλ και η Κάρολ Μίντλετον, οι γονείς της Κέιτ, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, έφτασαν δύο ώρες νωρίτερα για τη λειτουργία, ενώ ακολούθησε ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς, ο γιος της Καμίλα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έφτασε με λίγη καθυστέρηση καθώς το αυτοκίνητό του κόλλησε στην κίνηση. Η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ σταμάτησε έξω από μία καφετέρια καθ’ οδόν για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Δείτε live:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Φόρτωση άρθρων...