Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βατικανό: Ο Πάπας για πρώτη φορά στην ιστορία δεν εκφώνησε ομιλία την Κυριακή των Βαΐων των Καθολικών

Πλανήτης

Κυριακή των Βαΐων για τους Καθολικούς και -για πρώτη φορά στην ιστορία- ο Ποντίφικας δεν εκφώνησε την ομιλία του. Οπως μεταδίδει η Corriere della Sera, ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μπροστά σε 60.000 πιστούς, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου με τα Πάθη του Ιησού, μίλησε «με κουρασμένη και κάπως αδύναμη φωνή» και «παρέμεινε σιωπηλός για λίγα λεπτά».

Στη συνέχεια, σχολίασε την παγκόσμια γεωπολιτική κρίση και προσευχήθηκε «για τα θύματα της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στη Μόσχα», με την ελπίδα «ο Θεός να μεταστρέψει τις καρδιές εκείνων που σκέφτονται, οργανώνουν αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες που προσβάλλουν τον Θεό, ο οποίος διέταξε “ου φονεύσεις”». 

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και «στη μαρτυρική Ουκρανία, όπου τόσοι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των έντονων επιθέσεων κατά των υποδομών που, εκτός από το θάνατο και την ταλαιπωρία που προκαλούν, ενέχουν τον κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής» αλλά και στη Γάζα «που υποφέρει τόσο πολύ, και τόσα άλλα μέρη πολέμου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...