Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Βέλγιο: Προειδοποίηση για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε πλοίο

Πλανήτης
Tags: Βέλγιο

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι βελγικές Αρχές έπειτα από προειδοποίηση που έλαβαν χθες Δευτέρα το βράδυ για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά πάνω σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας.

Το όχημα επρόκειτο να εκραγεί με την άφιξή του, κατά την προειδοποίηση.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το πλοίο MSC Bha-vya V, με σημαία Λιβερίας. Έχει αγκυροβολήσει στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Άλκμααρ (Ολλανδία). Δεν έχει προς το παρόν λάβει άδεια να συνεχίσει προς Αμβέρσα.

Δεν αποκλείεται σύνδεση με υπόθεση ναρκωτικών.

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία την 9η Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου επρόκειτο να φτάσει το απόγευμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Nieuwsblad κατά σειρά ελλιμενίστηκε στο Αμβούργο (Γερμανία), στη Χάβρη (Γαλλία) και στο Σίνες (Πορτογαλία).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρόμοιο περιστατικό συνέβη πέρυσι, με προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο υπό σημαία Σενεγάλης, στο οποίο εν συνεχεία βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η απειλή αποδείχθηκε μέρος διένεξης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ ζέστης και τον Απρίλιο – H υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίστηκε παρά την αποδυνάμωση του Ελ Νίνιο

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατ...

Σαν σήμερα - 8 Μαΐου

Γεγονότα 1821: Οι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στη μάχη στο Χάνι της Γραβιάς 1886: Ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον πουλάει για πρώτη φορά ένα πατενταρισμένο φαρμακευτικό σκεύασ...

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει τώρα, αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα και επιστρέψει τους ομήρους»

Εντείνεται η αγωνία για την έκβαση του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Open, για τις τελ...

Φόρτωση άρθρων...