Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα όχημα υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας το Βερολίνο. Η γερμανική Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο της εμπρηστικής επίθεσης. Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στις 2:30 (τοπική ώρα) περαστικοί είδαν το φλεγόμενο αυτοκίνητο και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, όπως είπε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βερολίνου.

Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς στο μπροστινό τουλάχιστον μέρος. Το αυτοκίνητο, που είχε διπλωματικές πινακίδες, ανήκει σε υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Το όχημα ήταν παρκαρισμένο κοντά στην ιστορική Zionskirche της συνοικίας του Βερολίνου Πρέντσλαουερ Μπεργκ.

Η έρευνα γίνεται με την υποψία του εμπρησμού. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και δεν υπάρχουν στοιχεία για τα κίνητρα.

«Δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για την ενέργεια», όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, για αυτό και την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Κρατικής Προστασίας της Αστυνομίας.

Η Ελληνική Πρεσβεία του Βερολίνου είναι σε επαφή με την αστυνομία και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχε πυρποληθεί και πάλι αυτοκίνητο υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Στη διάρκεια της κρίσης την προηγούμενη δεκαετία, είχαν σημειωθεί επανειλημμένες επιθέσεις από το φάσμα αυτονομιστών-αντιεξουσιαστών εναντίον στόχων των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στο Βερολίνο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...