Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της μεγάλης έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία

Έρευνα διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα αίτια της έκρηξης. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», λέει σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η στιγμή της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε στη γέφυρα στο στενό του Κέρτς που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία έχει καταγραφεί σε βίντεο-ντοκουμέντο.

Στο βίντεο, που μεταδίδουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων ο Guardian και ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στην Ουκρανία, δείχνει την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ πάνω της κινούνται οχήματα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Έρευνα διέταξε ο Πούτιν για τα αίτια της έκρηξης

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής επιτροπής για τον προσδιορισμό των αιτιών και την εξάλειψη των συνεπειών.

Επίσης, θα περιλαμβάνει τους επικεφαλής της Επικράτειας του Κρασνοντάρ και της Κριμαίας και εκπροσώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Στο σημείο μετέβησαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων και του Υπουργείου Μεταφορών.

έκρηξη γέφυρα Κερτς Κριμαία

Ρωσία: Παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την έκρηξη

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έκανε λόγο για φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η Ρωσία υποστηρίζει πως παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Κριμαία: Παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, λέει η Ρωσία

Ένα φορτηγό ανατινάχτηκε στη γέφυρα της Κριμαίας, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί σημαντική ζημιά.

Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (...) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια δεξαμενή καυσίμου φλέγεται σε ένα από τα τμήματα της γέφυρας της Κριμαίας, οι καμάρες δεν έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε το RIA επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Δήλωση – «βόμβα» Ποντόλιακ: «Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας ήταν μόνο η αρχή»

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, φαίνεται να παραδέχεται πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

«Η γέφυρα της Κριμαίας ήταν η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οποιαδήποτε κατοχή της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί», ανέφερε στο twitter ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου.

Στρατηγικής σημασίας η γέφυρα

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί σημαντική οδό υλικοτεχνικής προμήθειας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και για τις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. Ακόμα, έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ρωσικής κατοχής.

Η γέφυρα της Κριμαίας είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία, το μήκος της είναι 19 χιλιόμετρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαινίασε προσωπικά τη γέφυρα, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία

Διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε.

«Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», μετέδωσε το RIA.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν τη διακοπή της πώλησης εισιτηρίων από και προς την Κριμαία, ενώ ακυρώθηκαν επίσης προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Βίντεο από την περιοχή δείχνουν τρένο να καίγεται και τμήματα του δρόμου να έχουν καταρρεύσει. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τουλάχιστον δύο σιδηροδρομικά βαγόνια ενός τρένου, ενώ υπάρχει έντονος μαύρος καπνός.

Άνθρωποι στην περιοχή αναφέρουν ότι η έκρηξη, που ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ ένα τρένο διέσχιζε τη γέφυρα. Κάποιες άλλες εικόνες δείχνουν μια δεύτερη φωτιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από χώρες και θεσμούς για τη Γάζα έχουν κλονίσει την πίστη στην Ε.Ε.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από «ορισμένες χώρες και θεσμούς» από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα έχουν «κλονίσει την πίστη» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά...

Φόρτωση άρθρων...