Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βίντεο σοκ από το Οχάιο: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν 21χρονη μαύρη έγκυο σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος

Άλλη μια μαύρη Αμερικανίδα έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά προκαλώντας οργή για την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μια 21χρονη κοπέλα, η οποία ήταν έγκυος, και την οποία σκότωσαν σε ένα πάρκινγκ πολυκαταστήματος.

Το μονταρισμένο υλικό από τις κάμερες σώματος των αστυνομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει έναν ένστολο να πυροβολεί μέσα από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της εγκύου στο Οχάιο. Ο θάνατος της 29χρονης χαρακτηρίστηκε από την οικογένειά της «εγκληματική πράξη», ενώ γίνεται αναφορά και για «κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας και δύναμης». 

Το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό της κοινότητας Μπλέντον να πλησιάζει το παράθυρο της οδηγού έξω από ένα κατάστημα στο Westerville και να της ζητεί επανειλημμένα να βγει από το αυτοκίνητο. Ακολούθως, έτερος ένστολος μπαίνει μπροστά από το όχημα. «Είπαν ότι έκλεψες κάτι... βγες από το αυτοκίνητο», λέει ο αστυνομικός στο παράθυρο, λέγοντας στην 21χρονη να μην φύγει.

«Δεν έκλεψα τίποτα», ακούγεται να λέει η 21χρονη καθώς οι δύο τους συνεχίζουν να λογοφέρουν με το παράθυρο να είναι ελαφρώς ανοιχτό. Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας υπάλληλος του πολυκαταστήματος είχε ειδοποιήσει τους αστυνομικούς ότι μια γυναίκα που είχε κλέψει μπουκάλια αλκοόλ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα. «Βγες από το γ@μ... αυτοκίνητο», λέει ο αστυνομικός που στέκεται μπροστά από το αυτοκίνητο, με το όπλο του προτεταμένο.

Κάποια στιγμή, η 21χρονη ακούγεται να λέει: «Θα με πυροβολήσεις;» κι αρχίζει να κινείται αργά, με τον αστυνομικό που ήταν μπροστά στο καπό να της επαναλαμβάνει «βγες από το γ@μ... αυτοκίνητο».

Στο επεξεργασμένο βίντεο, που μεταξύ άλλων έχει θολωμένα τα πρόσωπα των αστυνομικών κι έχει κοπεί και μονταριστεί εκ νέου, ο αστυνομικός που στέκεται μπροστά από το καπό και πυροβολεί με ευθεία βολή μέσα από το παρμπρίζ. Η 21χρονη ήταν έγκυος τη στιγμή του θανάτου της και το έμβρυο δεν επέζησε, είχε δηλώσει προηγουμένως το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Φράνκλιν. Η αστυνομία αναφέρει ότι το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών του Οχάιο διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τον πυροβολισμό. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...