Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Βόμβα από Gazprom: Σταμάτησε εντελώς η ροή στο Nord Stream - Αγνωστο πότε θα ξεκινήσει ξανά

Η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε έλεγχο ρουτίνας εντόπισε διαρροή λαδιού σε τουρμπίνα του αγωγού και σταματά πλήρως τη ροή

Πλανήτης
Tags: Gazprom

Κόντρα στις πρωινές πληροφορίες ότι η ροή φυσικού αερίου θα επανεκκινήσει το Σάββατο, έστω στις περιορισμένες ροές του τελευταίου διαστήματος, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι έχει σταματήσει εντελώς η ροή αερίου εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Όπως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας εντοπίστηκε διαρροή λαδιού. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία με τη βλάβη.

Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα.

Στην ανακοίνωση δεν δίνεται χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία του αγωγού.

Ο Nord Stream 1 που περνά κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα για να εφοδιάζει τη Γερμανία και άλλες χώρες, λειτουργούσε με το 20% της δυναμικότητάς του ακόμη και πριν τη διακοπή της ροής του για τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα.

Οι Βρυξέλλες κατηγορούν τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί το αέριο ως οικονομικό όπλο

Η Μόσχα θεωρεί ότι οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ευθύνονται για την παρεμπόδιση των επιχειρήσεων ρουτίνας και συντήρησης του Nord Stream 1. Οι Βρυξέλλες δηλώνουν ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα και η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως οικονομικό όπλο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ προκάλεσε σήμερα νέες ανησυχίες, δηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερες διαταραχές στις παραδόσεις μέσω του Nord Stream 1.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...