Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

Βρετανία: Δέμα με ουράνιο κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου

Πλανήτης

Συναγερμός στο Λονδίνο, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση δέματος που περιείχε ουράνιο στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Ο εντοπισμός του υλικού έγινε την 29η Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου μελών της συνοριοφυλακής, διευκρίνισε η αστυνομία. Όπως αναφέρει το Reuters, η ποσότητα του υλικού, που ανιχνεύθηκε από τον έλεγχο ρουτίνας, ήταν εξαιρετικά μικρή και έχει αξιολογηθεί από ειδικούς ότι δεν αποτελεί απειλή για το κοινό, δήλωσε σε δήλωση ο Ρίτσαρντ Σμιθ, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της αστυνομίας του Λονδίνου.

«Αν και η έρευνά μας παραμένει σε εξέλιξη, από τις έρευνές μας μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να συνδέεται με καμία άμεση απειλή», είπε ο Σμιθ. Δεν έγιναν συλλήψεις.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλες τις διαθέσιμες γραμμές έρευνας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση» τόνισε.

Το αεροδρόμιο Χίθροου δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μη στρατιωτική παραγωγή ενέργειας και επιστημονικούς σκοπούς και είναι βασικό συστατικό στα πυρηνικά όπλα. Ορισμένα ισότοπα εκπέμπουν ακτινοβολία που μπορεί να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο και το ίδιο το μέταλλο είναι τοξικό εάν καταποθεί ή εισπνευστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τα φτερά δυο επιβατικών αεροπλάνων «συγκρούστηκαν» στο διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο

Πτήσεις καθυστέρησαν στο διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο σήμερα αφού δυο επιβατικά αεροσκάφη πλησίασαν καθώς τροχοδρομούσαν στον διάδρομο και συγκρούστηκαν τα άκρα των φτερών ...

Φόρτωση άρθρων...