Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Δέμα με ουράνιο κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου

Πλανήτης

Συναγερμός στο Λονδίνο, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση δέματος που περιείχε ουράνιο στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Ο εντοπισμός του υλικού έγινε την 29η Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου μελών της συνοριοφυλακής, διευκρίνισε η αστυνομία. Όπως αναφέρει το Reuters, η ποσότητα του υλικού, που ανιχνεύθηκε από τον έλεγχο ρουτίνας, ήταν εξαιρετικά μικρή και έχει αξιολογηθεί από ειδικούς ότι δεν αποτελεί απειλή για το κοινό, δήλωσε σε δήλωση ο Ρίτσαρντ Σμιθ, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της αστυνομίας του Λονδίνου.

«Αν και η έρευνά μας παραμένει σε εξέλιξη, από τις έρευνές μας μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να συνδέεται με καμία άμεση απειλή», είπε ο Σμιθ. Δεν έγιναν συλλήψεις.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλες τις διαθέσιμες γραμμές έρευνας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση» τόνισε.

Το αεροδρόμιο Χίθροου δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μη στρατιωτική παραγωγή ενέργειας και επιστημονικούς σκοπούς και είναι βασικό συστατικό στα πυρηνικά όπλα. Ορισμένα ισότοπα εκπέμπουν ακτινοβολία που μπορεί να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο και το ίδιο το μέταλλο είναι τοξικό εάν καταποθεί ή εισπνευστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...