Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βρετανία: Επιστροφή για τον Ντέιβιντ Κάμερον - Ορίστηκε νέος υπουργός Εσωτερικών

Σε ανασχηματισμό της υπουργικής του ομάδας προχώρησε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ορίστηκε νέος υπουργός Εξωτερικών, με απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει την Σουέλα Μπρέιβερμαν στο υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από την απομάκρυνσή της σήμερα το πρωί.

Ο Ρίσι Σουνάκ απέλυσε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν έπειτα από ημέρες εικασιών σχετικά με το μέλλον της. Η Μπρέιβερμαν, ηγετική φυσιογνωμία της Δεξιάς των Τόρις, είχε εξοργίσει την Ντάουνινγκ Στριτ με ένα μη εγκεκριμένο άρθρο που επέκρινε την αστυνόμευση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εθεάθη νωρίτερα να μπαίνει στο «Νούμερο 10».

Από την πλευρά της, η Σουέλα Μπρέιβερμαν δήλωσε ότι η θητεία της ως υπουργός Εσωτερικών «ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο» και πρόσθεσε ότι θα έχει περισσότερα να πει «εν ευθέτω χρόνω».

Η Μπράβερμαν απολύθηκε μετά τις κατηγορίες ότι πυροδότησε εντάσεις για την πορεία υπέρ των Παλαιστινίων την Ημέρα της Εκεχειρίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Φόρτωση άρθρων...