Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Βρετανία: Η Κίνα φέρεται να έχει πλημμυρίσει την αγορά με πλαστά γραμματόσημα

Πλανήτης

Η Κίνα φέρεται να έχει γεμίσει τη Βρετανία με πλαστά γραμματόσημα των επίσημων ταχυδρομείων (Royal Mail), σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Τύπου.

Η Daily Telegraph γράφει ότι πηγές κοντά στη Royal Mail ανέφεραν πως τα πλαστά από την ασιατική χώρα έχουν προξενήσει αύξηση των καταγγελιών ότι τα γραμματόσημα που αγοράστηκαν από νόμιμα καταστήματα θεωρούνταν πλαστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 5 λιρών (5,80 ευρώ) σε όποιον τα χρησιμοποιεί.

Η εφημερίδα εντόπισε τέσσερις Κινέζους προμηθευτές που προσφέρονταν να εκτυπώσουν έως και 1 εκατ. πλαστά γραμματόσημα της εταιρείας Royal Mail την εβδομάδα. Αυτά τα γραμματόσημα πωλούνται προς μόλις τέσσερις πένες (κάθε λίρα έχει 100 πέννες) το καθένα πριν από την παράδοση στη Βρετανία.

Τα πλαστά έχουν επίσης βρεθεί στο Amazon και στο eBay και σε ιστοτόπους που αντιγράφουν το επίσημο κατάστημα της Royal Mail, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Telegraph προσθέτει ότι αυτά τα γραμματόσημα αγοράζονται εν αγνοία τους από μικρούς λιανοπωλητές, στους οποίους επιτρέπεται να αγοράζουν γραμματόσημα από χονδρεμπόρους και όχι απευθείας από τη Royal Mail.

Ο υφυπουργός Ταχυδρομείων της Βρετανίας, Κέβιν Χόλινρεϊκ, δήλωσε στην Daily Mail: «Είναι βασικό να αποτρέψουμε την είσοδο πλαστών γραμματοσήμων στην αλυσίδα εφοδιασμού μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Royal Mail πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την είσοδο πλαστών στην εγχώρια κυκλοφορία και πρέπει να καθορίσει από πού προέρχονται και πώς εισέρχονται στην αγορά μας».

Κινεζική απόρριψη

Οι Times ανέφεραν ότι ένας εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στο Λονδίνο χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «παράλογους». Οπως είπε: «Είναι εντελώς γελοίο, παράλογο και κακοπροαίρετο. Πώς θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μια χώρα πυροδοτεί πόλεμο φέρνοντας πλαστά γραμματόσημα;».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εάν συνέβη πραγματικά αυτό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα για την εσωτερική αλυσίδα εφοδιασμού, αντί να προσελκύετε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης».

Η σχετική αποκάλυψη έρχεται μία εβδομάδα αφότου η Telegraph ανέφερε ότι η Royal Mail διερευνά ισχυρισμούς ότι επιβλήθηκαν σε πολίτες λανθασμένα πρόστιμα μετά την αποστολή επιστολών με νέα γραμματόσημα με γραμμωτό κώδικα (barcode), τα οποία θεωρήθηκαν πλαστά.

Εκπρόσωπος της Royal Mail είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA: «Εργαζόμαστε σκληρά για να αφαιρέσουμε τα πλαστά γραμματόσημα από την κυκλοφορία».

«Παρακολουθούμε τακτικά διαδικτυακές αγορές για να ανιχνεύσουμε ύποπτη δραστηριότητα, όπως πωλήσεις γραμματοσήμων με μεγάλη έκπτωση, και συνεργαζόμαστε στενά με λιανοπωλητές και υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εντοπίσουμε αυτούς που παράγουν πλαστά γραμματόσημα. Συνεργαζόμαστε στενά με πολλές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα και σε πρόσφατες περιπτώσεις έχουμε ανακτήσει γραμματόσημα με λιανική αξία άνω των 250.000 λιρών», ανέφερε ο ίδιος. Το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 290.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντινούπολη: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Σήμερα προγραμματίζεται να λειτουργήσει ξανά ως τζαμί ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το κρατικό πρακτορείο ειδ...

Σαν σήμερα - 6 Μαΐου

Γεγονότα 1682: μεταφέρεται στις Βερσαλλίες η βασιλική αυλή της Γαλλίας υπό την ηγεσία του Λουδοβίκου ΙΔ'. 1825: παραδίδεται στον Ιμπραήμ το Νεόκαστρο (Πύλος), ο οποίος γίνετα...

Φόρτωση άρθρων...