Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βρετανία: Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού αντιπροσωπεύει το 14,6% των κρουσμάτων

Πλανήτης

Μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που προέρχεται από την Όμικρον, η EG.5.1, ήδη αντιπροσωπεύει ένα στα επτά νέα κρούσματα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Η UKHSA παρακολουθεί τον επιπολασμό της παραλλαγής αυτής στη χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων διεθνώς, ιδίως στην Ασία, και ταξινομήθηκε ως παραλλαγή στη Βρετανία στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με το Skynews.

Tην εβδομάδα που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου, ένα στα εννέα κρούσματα ανήκε στην παραλλαγή ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αντιπροσωπεύει πλέον το 14,6% των κρουσμάτων - το δεύτερο πιο διαδεδομένο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή φαίνεται ότι εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο υπήρξε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Τα ποσοστά του COVID-19 συνέχισαν να αυξάνονται, από 3,7% των 4.403 αναπνευστικών κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα σε 5,4% των 4.396 αυτή την εβδομάδα.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το ποσοστό εισαγωγής στο νοσοκομείο COVID-19 ήταν 1,97 ανά 100.000 κατοίκους, μια αύξηση από 1,17 ανά 100.000 στην προηγούμενη έκθεση του Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας. 

Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Παρατηρήσαμε επίσης μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγών στα νοσοκομεία στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων», ανέφερε η Δρ Μαίρη Ράμσεϊ, επικεφαλής εμβολιασμού στον UKHSA. 

«Τα συνολικά επίπεδα εισαγωγών παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά και δεν παρατηρούμε επί του παρόντος ανάλογη αύξηση των εισαγωγών στη ΜΕΘ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτά τα ποσοστά», τόνισε η Δρ Ράμσει.

Η παραλλαγή Arcturus XBB.1.16, και αυτή προερχόμενη από την Όμικρον, είναι η πιο κυρίαρχη, όπως δείχνουν τα στοιχεία του UKHSA. Αποτελεί το 39,4% του συνόλου των περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...