Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια βγήκε στο μπαλκόνι και χαιρέτησε το πλήθος (Videos&Photos)

Ο Βρετανός μονάρχης επέστρεψε στο παλάτι με τη Χρυσή Άμαξα - Χαιρετισμός από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο Μπάκιγχαμ επέστρεψαν μετά τη στέψη τους ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα. Το βασιλικό ζεύγος επέβαινε στη Χρυσή Άμαξα, ενώ συνοδευόταν και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική πομπή εδώ και 70 χρόνια. Σε αυτή μετείχαν 19 στρατιωτικές μπάντες, 250 άλογα, 4.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εκπροσωπήθηκαν 33 χώρες της Κοινοπολιτείας. 

Στέψη Καρόλου – Φωτογραφίες: Αγήματα απέδωσαν τιμές στο βασιλικό ζεύγος μετά από την ιστορική στέψη

Στις 16:25 ώρα Ελλάδος, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια βγήκε στο μπαλκόνι, χαιρετώντας το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Μπάκιγχαμ.

charls1

 

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής, τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν στον κήπο των Ανακτόρων,  όπου απηύθυναν χαιρετισμό στον βασιλιά.

Στέψη Καρόλου – Φωτογραφίες: Αγήματα απέδωσαν τιμές στο βασιλικό ζεύγος μετά από την ιστορική στέψη

 

karolos_bak1

Ο Κάρολος καθόταν στη δεξιά πλευρά της άμαξας, ενώ χαιρετούσε τα πλήθη. Μπάντα έπαιζε το «God Save the king» σε ένα σημείο απ' όπου πέρασε, ουσιαστικά «πνίγοντας» τις φωνές των διαδηλωτών που φώναζαν «Όχι ο βασιλιάς μου».

Η δεύτερη άμαξα μετέφερε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Στέψη Καρόλου – Φωτογραφίες: Αγήματα απέδωσαν τιμές στο βασιλικό ζεύγος μετά από την ιστορική στέψη

Έπειτα από μία μεγαλειώδη τελετή ο Κάρολος Γ΄ στέφθηκε βασιλιάς της Βρετανίας. Εβδομήντα χρόνια μετά τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, η Βρετανία έστεψε τους νέους τους βασιλείς, τον Κάρολο Γ΄ και την Καμίλα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έστεψε τον Βασιλιά Κάρολο σήμερα στο Λονδίνο, τοποθετώντας το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιδιώκει να συμβολίσει τη σταθερότητα του θεσμού της Βασιλείας, συνδυάζοντας την παράδοση μιας χιλιετίας αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία. 

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Ο Κάρολος γίνεται ο 40ός βασιλιάς που στέφεται στο Αββαείο, ενώ είναι ο έβδομος μονάρχης που θα φορέσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου. 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας και η Βασίλισσα Καμίλα, έφθασαν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενόψει των ενθρονίσεών τους. Η Καμίλα, η δεύτερη σύζυγός του, θα στεφθεί βασίλισσα μαζί του και θα είναι γνωστή ως βασίλισσα Καμίλα, μετά την τελετή.

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Στις 12:20 μπήκαν στην Πολιτειακή Άμαξα του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου με κατεύθυνση στο Αββαείο, συνοδεία στρατιωτικών τμημάτων. Η Αδαμάντινη άμαξα είναι η νεότερη και πλέον σύγχρονη βασιλική άμαξα, καθώς κατασκευάστηκε για τα 60 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ. Ζυγίζει τρεις τόνους και σύρεται από έξι άλογα ράτσας Windsor Grey.  

Την άμαξα συνοδεύουν περίπου 200 μέλη της μονάδας Συνοδείας του Μονάρχη, του έφιππου συντάγματος ιππικού του βασιλικού οίκου. 

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Την παραμονή της στέψης του βασιλιά, οι πρωθυπουργοί και οι αξιωματούχοι της Κοινοπολιτείας συγκεντρώθηκαν για ένα ειδικό γεύμα στο παλάτι και στη συνέχεια ο Κάρολος, μαζί με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας ξάφνιασαν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μπάκιγχαμ με έναν απροσδόκητο περίπατο. Φωτογραφήθηκαν και μίλησαν με τον κόσμο, Βρετανούς αλλά και τουρίστες.

Για την πρώτη στέψη Βασιλιά εδώ και 70 χρόνια στη Βρετανική πρωτεύουσα καταφθάνουν συνεχώς ξένοι ηγέτες και επίσημοι προσκεκλημένοι. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας, η Τζιλ Μπάιντεν που έγινε δεκτή στη Ντάουνινγκ Στριτ από την σύζυγο του Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μέρτι.

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Η τελετή θα έχει στοιχεία που θα αναδεικνύουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της σύγχρονης κοινωνίας
Ο σχεδιασμός της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάσει το παραδοσιακό τελετουργικό, που χρονολογείται εδώ και σχεδόν μια χιλιετία, με τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της σύγχρονης Βρετανίας, όπως επισημαίνουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η σημερινή τελετή θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη συμμετοχή πνευματικών ηγετών από διαφορετικές θρησκείες με στόχο να αντανακλάται η ποικιλομορφία της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ως μονάρχης είναι ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και φέρει τον τίτλο «Υπερασπιστής της Πίστεως», έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να υπερασπιστεί όλες τις θρησκείες. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, για πρώτη φορά σε τελετή στέψης ο βασιλιάς θα προσευχηθεί για ευλογία σε όλους ανεξαρτήτως θρησκείας και πεποιθήσεων.

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Επισημαίνεται εξάλλου ότι εκείνοι που θα παρουσιάσουν τα ιστορικά κειμήλια στον βασιλιά – συμπεριλαμβανομένων των σκήπτρων, της σφαίρας, του δακτυλιδιού και του κουταλιού για τη στέψη – «θα αντανακλούν επίσης την ποικιλομορφία της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε αντιδιαστολή με όσα συνέβησαν πριν από 70 χρόνια».

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Η αγάπη του βασιλιά για τη φύση θα αντανακλάται στον μανδύα της συζύγου του, Καμίλα, η οποία θα στεφθεί βασίλισσα. Ο βασιλικός μανδύας θα απεικονίζει διαφορετικά είδη φυτών, σκαθάρια και μέλισσες.

Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς
Βρετανία: Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε βασιλιάς

Το πρόγραμμα της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου (ώρες Ελλάδας).

9:30 π.μ. Ανοίγουν οι πόρτες του Αβαείου του Γουεστμίνστερ.

9:15 - 10:30 Οι πρώτοι προσκεκλημένοι της τελετής θα αρχίσουν να φτάνουν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας που βρίσκονται δίπλα από το κοινοβούλιο στο Victoria Tower Gardens. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πάνω από 850 εκπρόσωποι κοινοτήτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και οι περίπου 450 προσκεκλημένοι που έχουν λάβει μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους.

11:30 - 11:35 Αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων προσέρχονται στο Αβαείο

11:45 Το Ιππικό αρχίζει να ετοιμάζεται για να συνοδεύσει την πομπή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

12:20 - Η πομπή με τον Βασιλιά και την Βασίλισσα ξεκινά από το Παλάτι για το Αβαείο.

12:35 Μέλη της βασιλικής οικογένειας φτάνουν στην Δυτική Πύλη του Αβαείου του Γουεστμίνστερ.

12:53 Ο Βασιλιάς με τη σύζυγο του θα φτάσουν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

12:54 Χτυπούν οι Καμπάνες του Αβαείου

1:00 Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' και η σύζυγος του μπαίνουν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ από τη Μεγάλη Δυτική Πύλη και ξεκινάει η ακολουθία της Στέψης.

2:00 μ.μ. Στέφεται βασιλιάς. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα στέψει με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τον Βασιλιά Κάρολο Γ' . Πρόκειται για ένα στέμμα που κατασκευάστηκε το 1660 και ζυγίζει 2,27κιλά.

Την ώρα αυτή θα χτυπήσουν οι καμπάνες του Αβαείου για 2 λεπτά και στρατιωτικά αγήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Γιβραλτάρ, τις Βερμούδες αλλά και τα Πλοία στη Θάλασσα θα αποτείνουν χαιρετισμό με πυροβολισμούς και κανονιοβολισμούς.

3:00 μ.μ. Ολοκληρώνεται το τελετουργικό και ξεκινάει η Πομπή της Στέψης από το Αβαείο προς το Παλάτι αυτή τη φορά. Σε αυτή την πομπή θα συμμετέχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

3:45 Ο βασιλιάς και η σύζυγος τους θα φτάσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέσω της Κεντρικής Πύλης όπου θα γίνουν δεκτοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας.

3:45 Ο βασιλιάς και η σύζυγος του θα μεταβούν στους κήπους του Παλατιού όπου στρατιωτικά αγήματα θα τους απευθύνουν χαιρετισμό.

4:30 Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετίσουν το πλήθος και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις. ( Fly Past) Το παλάτι δεν έχει ανακοινώσει ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι. Το πιο πιθανό είναι πως θα βγουν μόνο εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...