Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Βρετανία: Ο Στάρμερ δεσμεύτηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,5% του ΑΕΠ

Πλανήτης

Να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας δεσμεύτηκε ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Κιρ Στάρμερ. 

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένος στην απόφασή του να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας του στο 2,5% του ΑΕΠ και θα το πράξει τηρώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της κυβέρνησής του, αφού επαναξιολογήσει την αμυντική στρατηγική.

«Δεσμεύομαι σε αυτό το 2,5% αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η επαναξιολόγηση», είπε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας. Οι Εργατικοί σχεδιάζουν να επανεξετάσουν τις αμυντικές δυνατότητες της Βρετανίας.

Ο Κιρ Στάρμερ σχολίασε επίσης ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για τους Συμμάχους να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά τους απέναντι στη Ρωσία ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να επαναδεσμευτούν ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγο μετά την αναχώρηση του Στάρμερ για τη σύνοδο κορυφής της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τι «έπιασε» το μικρόφωνο από τους διαλόγους των πρακτόρων την ώρα των πυροβολισμών

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ που σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πεν...

Η απόπειρα κατά του Τραμπ ενισχύει την προσωπολατρεία του στους Ρεπουμπλικανούς

Η δολοφονική απόπειρα κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ήλθε να ενισχύσει την προσωπολατρεία γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των υποστηρικτών του στις τάξεις του κόμματος. ...

Φόρτωση άρθρων...