Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Βρετανία: Παραιτούνται στενοί συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον

Πλανήτης

Την παραίτησή της υπέβαλε η Μανίρα Μέρζα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάρμοστη επίθεση που εξαπέλυσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο κατά του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, σχετικά με την φριχτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον διαβόητο Τζίμι Σάβιλ.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό από τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας Daily Mail, Τζέισον Γκρόουβς, ότι υπέβαλε την παραίτησή του και ο επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, Τζακ Ντόιλ.

«Είπε στους φίλους του ότι ανέκαθεν σχεδίαζε να φύγει έπειτα από δύο χρόνια στη θέση αυτή και η αποχώρησή του δεν συνδέεται με εκείνη της Μανίρα Μέρζα», σημείωσε. Την παραίτηση επιβεβαίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η αποχώρηση της Μέρζα έρχεται σε μια περίοδο που ο Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί, με αφορμή το σκάνδαλο των κορωνο-πάρτι που οργανώνονταν στην πρωθυπουργική κατοικία εν μέσω lockdown.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

Φόρτωση άρθρων...