Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βρετανία: «Πυρετός» διεργασιών για τη διαδοχή της Λιζ Τρας – Φαβορί ο Μπόρις Τζόνσον (Video)

Για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με μία πολιτική κρίση. Η παραίτηση της Πρωθυπουργού, Λιζ Τρας, προκαλεί και πάλι αναβρασμό στη Βρετανία.

Ο κύβος για τον επόμενο αρχηγό των Συντηρητικών ερρίφθη και ήδη όσοι επιθυμούν να κάτσουν στην «ηλεκτρική» καρέκλα της Downing Street, πρέπει να συλλέξουν άμεσα 100 υπογραφές μελών του κόμματος.

Ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, ξεκαθάρισε πως η θέση δεν τον ενδιαφέρει, δεν έκρυψε όμως την προτίμησή του.
«Δεν πρόκειται να λάβω μέρος στη διαδικασία για πρωθυπουργός για τους ίδιους λόγους που δεν έλαβα και την προηγούμενη φορά. Προς το παρόν στηρίζω τον Μπόρις Τζόνσον αν και πρέπει να απαντήσει ακόμη σε κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με την έρευνα (σ.σ. για το partygate)».

Φαβορί ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον, που πλέον φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για επιστροφή στη θέση από την οποία πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες αποπέμφθηκε, είχε με τον δικό του τρόπο «προφητεύσει» τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
«Κύριε πρόεδρε θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες εδώ και… τα λέμε», είχε πει.

Για την κούρσα της διαδοχής της Λιζ Τρας δεν έχει επίσημα θέσει υποψηφιότητα κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Πάντως, οι στοιχηματικές εταιρείες προβλέπουν μάχη ανάμεσα σε δύο.

«Ο Ρίσι Σούνακ ήταν το φαβορί για την William Hill από την αρχή της διαδικασίας και ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος πλησιάζει διαρκώς τον Ρίσι Σούνακ για τη διαδοχή στους Συντηρητικούς».

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, όσοι επιθυμούν να ηγηθούν θα πρέπει να έχουν συλλέξει τις 100 υπογραφές μελών, με την επιτροπή να έχει θέσει ως όριο για την εκλογή νέου επικεφαλής την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...