Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Βρετανία: Στέλνει άδεια αεροσκάφη για επαναπατρισμό τουριστών από την Ρόδο

Άδεια αεροσκάφη στέλνει η Βρετανία στη Ρόδο για επαναπατρισμό τουριστών. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Αφρικής της Βρετανίας Άντριου Μίτσελ ανέφερε ότι ο αριθμός των Βρετανών πολιτών που βρίσκεται στο νησί της Ρόδου ανέρχεται από 7.000 έως 10.000, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Βρετανός υφυπουργός τόνισε ότι οι πυρκαγιές έπληξαν μόνο το δέκα τοις εκατό της Ρόδου, ενώ είπε ότι δεν είναι αναγκαίο όλοι οι παραθεριστές πρέπει να φύγουν από το νησί.

Ωστόσο, δήλωσε, ότι μάλλον δεν θα έπαιρνε την οικογένεια του διακοπές στη Ρόδο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Στη συνέχεια, ο Άντριου Μίτσελ επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη έφυγαν άδεια από τη Βρετανία για να επαναπατρίσουν Βρετανούς τουρίστες και πρόσθεσε ότι μια ομάδα δέκα ατόμων του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ερυθρού Σταυρού από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει μέχρι στιγμής υποστήριξη μόνο σε 20 άτομα που την είχαν ζητήσει.

Ορισμένες πτήσεις από τη Ρόδο καθυστέρησαν το βράδυ της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης της easyJet που επρόκειτο να φτάσει στο Γκάτγουικ στις 21:00, η οποία σταμάτησε στις 23.30 μετά τη στάση για αλλαγή πληρώματος στο Μιλάνο.

Μια μεταγενέστερη πτήση της easyJet προσγειώθηκε στο Gatwick στις 2.23 π.μ., μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη, ενώ υπήρξαν περαιτέρω καθυστερήσεις εν μέσω των ολονύχτιων πτήσεων από Jet2 και Tui προς Νότιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Στάνστεντ, Μάντσεστερ και Νιούκαστλ.

Πτήσεις των easyJet, Jet2 και Ryanair από τη Ρόδο ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο Gatwick, το Στάνστεντ και το Μπρίστολ το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 1 Μαΐου

Γεγονότα 880: Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη η Νέα Εκκλησία, θέτοντας το πρότυπο για όλες τις μεταγενέστερες ορθόδοξες εκκλησίες βυζαντινού ρυθμού. 1328: Επικυρώνεται η ...

Λονδίνο: Ανδρας επιτέθηκε με σπαθί σε πολίτες και αστυνομικούς – 4 τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο μετά από αναφορές ότι ένας άνδρας που κρατούσε σπαθί, επιτέθηκε σε πολίτες και αστυνομικο...

Φόρτωση άρθρων...