Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Συνάντηση Τζόνσον και Σούνακ - Το ενδεχόμενο «κοινής υποψηφιότητας»

Πλανήτης

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον, κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, ο Ρίσι Σούνακ, δυνητικοί αντίπαλοι στην κούρσα για τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ, κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του BBC και της Sunday Times.

Ο κ. Τζόνσον και ο κ. Σούνακ, η παραίτηση του οποίου οδήγησε εντέλει σε αυτή του πρώην πρωθυπουργού, δεν έχουν ακόμη ριχτεί επίσημα στην κούρσα-αστραπή των Συντηρητικών για την ανάδειξη νέου ηγέτη του κόμματος, έπειτα από την παραίτηση της Λιζ Τρας, που έμεινε μόλις 44 ημέρες στην εξουσία.

Ο κ. Τζόνσον επέστρεψε χθες το πρωί στο Λονδίνο μετά τις διακοπές του στην Καραϊβική, εξέλιξη που ενέτεινε τη σεναριολογία για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Συνάντησε τον κ. Σούνακ για να συζητήσουν σχετικά με τον αγώνα για τη διαδοχή της κυρίας Τρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC.

Κατά το ρεπορτάζ της συνήθως καλά πληροφορημένης Sunday Telegraph, συζήτησαν το ενδεχόμενο «κοινής» υποψηφιότητάς τους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» των Τόρις.

Πέραν των κ.κ. Σούνακ και Τζόνσον, το μοναδικό άλλο όνομα που έχει ακουστεί ως τώρα είναι αυτό της Πένι Μόρντοντ, που επισημοποίησε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και τον πρωθυπουργικό θώκο την Παρασκευή.

Ο Τζέιμς Ντάντριτζ, σύμμαχος του κ. Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε την Παρασκευή πως ο πρώην πρωθυπουργός του είπε «θα το κάνουμε, είμαι έτοιμος».

Αποχωρώντας από το κοινοβούλιο την 20ή Ιουλίου, ο Μπόρις Τζόνσον είχε πετάξει τη φράση «Hasta la vista, baby!».

Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πέμπτος από το 2016, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...