Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Βρετανία: Θα στείλει 14 άρματα μάχης Challenger στην Ουκρανία

Πλανήτης

Με έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας επιβεβαίωσε ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου την αποστολή αρμάτων μάχης τύπου Challenger στην Ουκρανία.

Η απόφαση είχε γνωστοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και όπως είπε ο Μπεν Γουάλας στους Βρετανούς βουλευτές αφορά την αποστολή 14 αρμάτων μάχης.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς τις ουκρανικές δυνάμεις περιλαμβάνει επίσης συνοδευτικά οχήματα και 30 πυροβόλα όπλα τύπου AS90. Ο υπουργός έκανε λόγο για το πιο σημαντικό πακέτο μάχης μέχρι στιγμής, ώστε να επισπευστεί η ουκρανική επιτυχία.

Στη δήλωσή του ο κ. Γουάλας τόνισε επιπλέον πως η Ρωσία «έχει αποτύχει να κάμψει τη θέληση του ουκρανικού λαού», καθώς επίσης «έχει κατορθώσει να χάσει σημαντικούς αριθμούς στρατηγών και διοικητών».

Συνέχισε λέγοντας πως «οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα πρέπει να επισπεύσουν τις συλλογικές προσπάθειες να διατηρήσουν τη διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική πίεση» κατά του Προέδρου Πούτιν

Σημείωσε δε πως σε αντίθεση με την ελπίδα του Πούτιν, «αντί να κατακερματιστεί, η Δύση επιταχύνει τις προσπάθειες» να στηρίξει την Ουκρανία που συνεχίζει να μάχεται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα της Δύσης που προμηθεύει τους Ουκρανούς με κύρια άρματα μάχης που θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...