Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Βρετανία: Υπάρχουν «πολύ ισχυρά τεκμήρια» ότι ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Πλανήτης

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «πολύ, πολύ ισχυρά τεκμήρια» για εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία και ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πίσω από αυτά, αποφεύγοντας, ωστόσο, να τον χαρακτηρίσει εγκληματία πολέμου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε χθες τον Πούτιν εγκληματία πολέμου, με το Κρεμλίνο να λέει ότι τα σχόλιά του είναι «ασυγχώρητα».

Ερωτηθείσα εάν η Βρετανία είναι έτοιμη να υιοθετήσει τα σχόλια αυτά, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC:

«Υπάρχουν πολύ, πολύ ισχυρά τεκμήρια ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου και ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πίσω από αυτά».

«Είναι τελικά ένα ζήτημα που εναπόκειται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αποφασίσει ποιος είναι ή δεν είναι εγκληματίας πολέμου και σε εμάς να παρουσιάσουμε τα τεκμήρια».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό της Αυστραλίας: Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν

Μια ανατριχιαστική καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλι...

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Φόρτωση άρθρων...