Την παραίτηση του από την Πρωθυπουργία της Βρετανίας αναμένεται να υποβάλλει τις επόμενες ώρες ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ. Το ίδιο ανέφερε και δημοσιογράφος του ITV.

Την είδηση ότι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παραιτείται μετέδωσε και το BBC. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το BBC.

Η βρετανική εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Ακόμη δύο παραιτήσεις

Δύο ακόμη υφυπουργοί της βρετανικής Κυβέρνησης παραιτήθηκαν σήμερα. Ο Βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για τις συντάξεις, Γκάι Όπερμαν, υπέβαλε την παραίτησή του λέγοντας ότι η απροθυμία του Πρωθυπουργού να παραιτηθεί δεν του έχει αφήσει καμία άλλη επιλογή.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κρις Φίλιπ, παραιτήθηκε και εκείνος με τη σειρά του έχοντας προηγουμένως ζητήσει την παραίτηση του Πρωθυπουργού.