Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Βρετανική έρευνα δείχνει πως η πενθήμερη καραντίνα είναι ανεπαρκής (Video)

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς το συμπέρασμα βρετανικής επιστημονικής μελέτης που δείχνει ότι ένας στους δέκα ανθρώπους μπορεί να έχει ακόμη ιικό φορτίο ικανό για μετάδοση του κορωνοϊού, δέκα ημέρες έπειτα από την αρχική διάγνωση. Κατά συνέπεια και οι πέντε μέρες καραντίνας είναι ακόμα περισσότερο απαγορευτικές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ, διαπίστωσαν ότι δέκα ημέρες μετά από το θετικό PCR τεστ, το 13% των ατόμων είχαν ακόμη επίπεδα ιικού φορτίου στο σώμα τους, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μεταδοτικά.

Μάλιστα, μερικοί άνθρωποι διατήρησαν τέτοια επίπεδα για διάστημα έως 68 ημερών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετέδιδαν τον ιό σε αυτό το διάστημα.

Αυτό που ανησυχεί μερίδα επιστημόνων είναι ότι η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου, πριν ξεκινήσει η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον. 

Για τον λόγο αυτό, εξετάζονται όλα τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα για τη μεταδοτικότητα που ενδέχεται να προκύπτουν από τη νέα παραλλαγή.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Έξετερ Λόρνα Χάρις, εποπτεύουσα της μελέτης επεσήμανε πως «αν και πρόκειται για σχετικά μικρή μελέτη, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο δυνητικά ενεργός ιός μπορεί μερικές φορές να επιμένει πέρα από μια περίοδο δέκα ημερών και θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης. 

Πολύ περισσότερο, δεδομένου ότι δεν υπήρχε τίποτα κλινικά ιδιαίτερο σε αυτούς τους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ποιοι είναι».

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Σαν σήμερα - 27 Μαρτίου

Γεγονότα 1309 - Ο Πάπας Κλήμης Ε΄ αφορίζει τη Βενετία και όλους τους κατοίκους της. 1513 - Ο Ισπανός εξερευνητής Χουάν Πόνθε ντε Λεόν φτάνει στις Μπαχάμες στο πρώτο του ταξίδ...

Φόρτωση άρθρων...