Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Washington Post: Στενός συνεργάτης του Πούτιν διαφωνεί με τον Ρώσο Πρόεδρο για την πολεμική τακτική της Ρωσίας

Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις στο Κρεμλίνο. Στον περίγυρο του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπάρχει γκρίνια για τα λάθη στον πόλεμο με την Ουκρανία, σύμφωνα με τη «Washington Post».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου διαφώνησε μαζί του και εκδήλωσε την αμφισβήτησή του με ευθύτητα. Οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας φέρεται να ενημέρωσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόσο για το περιστατικό όσο και για το πρόσωπο που το δημιούργησε, του οποίου η ανωνυμία, ωστόσο, διατηρήθηκε.

Η επέλαση του ουκρανικού στρατού στον Νότο της χώρας έφερε τις πρώτες επιφυλάξεις, οι οποίες, σύμφωνα με την πληροφόρηση, μεταφέρθηκαν από το θαρραλέο συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν στον «τσάρο». Η οργάνωση της επιχείρησης, την αναποτελεσματική διοίκηση και τα λάθη που έκαναν οι στρατιωτικοί διοικητές αναφέρονται.

Το επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται ιδιαιτέρως δυσαρεστημένο, όπως αναφέρουν στην αμερικανική αντικατασκοπεία, με τη λειτουργία του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ενδεχομένως να πρόκειται και για συμπέρασμα, μια και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επικρίθηκε από τον Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτη της Τσετσενίας, και τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτή της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, οι οποίοι θεωρούνται φίλα κείμενοι του Προέδρου της Ρωσίας. Πριν από αυτήν την αναφορά της «Washington Post», θέμα διαφωνίας δεν είχε υπάρξει, με βάση όσα έρχονται από τις ΗΠΑ.

Διαψεύδει ο Πεσκόφ τη διαφωνία

Από το Κρεμλίνο το δημοσίευμα δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε την είδηση και τις πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών με τη φράση «απολύτως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

Παρ’ όλα αυτά, ούτε ο ίδιος μπόρεσε να μην παραδεχθεί πως υπάρχουν «διαφωνίες εργασίας», επισημαίνοντας ότι δεν αποτελούν «ένδειξη διάσπασης».

Η Χερσώνα και το Χάρκοβο και έγιναν τόποι θριάμβου για τον ουκρανικό Στρατό τις τελευταίες εβδομάδες. Η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση φέρεται να δείχνει πού γέρνει η πολεμική πλάστιγγα. 

Ακόμα, οι διαδικασίες προσάρτησης των υπό κατοχή ουκρανικών εδαφών ολοκληρώθηκαν πιο σύντομα από ό,τι προβλεπόταν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...