Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

WSJ: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χτύπημα από το Ιράν εντός των επόμενων 48 ωρών

Πλανήτης

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν στο νότιο ή βόρειο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, σύμφωνα με την Wall Street Journal ωστόσο στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ενώ η ιρανική ηγεσία συζητά σχέδια επίθεσης, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται ανώνυμη αμερικανική πηγή, αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα πιθανό χτύπημα είτε στο νότιο είτε στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ιράν απείλησε να επιτεθεί στο Ισραήλ μετά την αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου σε κτίριο ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Το άρθρο της WSJ σημειώνει επίσης ότι έχει δοθεί οδηγία στους κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ στο Ισραήλ και τις οικογένειές τους να μην ταξιδεύουν σε περιοχές εκτός του κεντρικού Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ και της Beersheba - αποφεύγοντας το βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας - μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει τώρα, αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα και επιστρέψει τους ομήρους»

Εντείνεται η αγωνία για την έκβαση του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Open, για τις τελ...

Η αποκαλυπτική κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη Τραμπ - Οι μεταξωτές πιτζάμες, το χαστούκι και η Ιβάνκα

Άρχισε σήμερα η κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, περιγράφοντας την πρώτη τους συνάντηση και την σεξουαλική τους συνεύρεση. Αν και πολλά από όσα περιγρά...

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ - Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου με βόμβες στο Ισραήλ, διότι η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για ...

Φόρτωση άρθρων...