Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Χάκερ υποστηρίζει ότι έκλεψε δεδομένα για σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Κίνας

Εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες υποκλοπές δεδομένων στην ιστορία του Διαδικτύου: χάκερ υποστηρίζει ότι υπέκλεψε από την κινεζική αστυνομία δεδομένα για ένα δισεκατομμύριο πολίτες, τα οποία προσφέρει τώρα για πώληση στον Σκοτεινό Ιστό.

Ο ανώνυμος χρήστης, γνωστός μόνο με το παρατσούκλι «ChinaDan», δημοσίευσε ανάρτηση στο φόρουμ χάκερ Breach Forum με την οποία ζητά 10 bitcoin, ή 190.000 ευρώ, για 23 terabyte κλεμμένων αρχείων.

«Το 2022 διέρρευσε η βάση δεδομένων της Εθνικής Αστυνομίας της Σαγκάης. Η βάση δεδομένων περιέχει πολλά terabyte δεδομένων και πληροφορίες για Δισεκατομμύρια κινέζους πολίτες» έγραφε στην ανάρτηση.

Η βάση περιέχει ονόματα, διευθύνσεις, τόπους γέννησης, αριθμούς ταυτότητας και ποινικά μητρώα, υποστήριξε.

Η ανάρτηση συζητήθηκε ευρέως στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα Weibo και WeChat, αναφέρει το Reuters, το οποίο προσπάθησε χωρίς επιτυχία να επικοινωνήσει με την αστυνομία της Σαγκάης και τον ίδιο τον χάκερ.

Το Weibo πάντως μπλόκαρε το hashtag «διαρροή δεδομένων».

Ο ισχυρισμός του χάκερ θα μπορούσε να είναι αληθής, καθώς ο Τσάο Τσανγκπένγκ, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, ανέφερε την Δευτέρα ότι η εταιρεία του ενίσχυσε τις διαδικασίες ταυτοποίησης χρηστών αφότου το τμήμα κυβερνοασφάλειας αντιλήφθηκε ότι δεδομένα που αφορούν ένα δισεκατομμύρια πολίτες ασιατικής χώρας πουλήθηκαν στον Σκοτεινό Ιστό.

Με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι η υποκλοπή μπορεί να συνέβη λόγω «σφάλματος κατά την ανάπτυξη του Elastic Search από κυβερνητική υπηρεσία», αναφερόμενος σε μια δημοφιλή μηχανή αναζήτησης για διακομιστές.

Ο ισχυρισμός για την υποκλοπή-μαμούθ έρχεται σε μια περίοδο που η κινεζική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, απαιτώντας από τις εταιρείες του Διαδικτύου να εξασφαλίσουν ασφαλή τρόπο αποθήκευσης.

Πέρυσι, το Πεκίνο ψήφισε νέους νόμους που προβλέπουν ότι τα δεδομένα των κινέζων χρηστών πρέπει να αποθηκεύονται εντός της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...