Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Χάπι Merck: Ξεκινά η χορήγηση στη Βρετανία σε ευπαθείς ομάδες

Πλανήτης
Tags: Merck

Το νέο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, δημιουργεί παγκόσμια ανησυχία. Σημειώνεται πως ραγδαία είναι η αύξηση των μολύνσεων και στην Βρετανία.

Έτσι, στη Γηραιά Αλβιόνα θα εφαρμοστεί, από την επόμενη βδομάδα, ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει τη χορήγηση του χαπιού της Merck, στις ευάλωτες ομάδες, ειδικής θεραπείας από το σπίτι ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση στα νοσοκομεία.

Όσοι άνω των 50 ετών και βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, θα υποβάλλονται σε αντιική θεραπεία, λίγο αφότου διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό.

Όπως έχει αποδειχθεί, χάπια για τον κοροναϊό μειώνουν έως και 70% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Η πρωτοβουλία κρίνεται ύψιστης σημασία εν μέσω χειμώνα που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται.

Περί τους 5.000 ασθενείς θα λάβουν το χάπι molnupiravir της Merck, ως μέρος μιας δοκιμής που διενεργείται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Με αυτήν τη δοκιμή εξετάζουμε εάν οι νέες, πολλά υποσχόμενες, θεραπευτικές αγωγές, που βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση, θα μειώσουν την ανάγκη για νοσηλεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιατρικής της Οξφόρδης και επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Κρις Μπάτλερ.

Σημειώνεται πως στις ευάλωτες ομάδες συγκαταλέγονται τόσο οι καρκινοπαθείς, όσο και οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...