Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Χονγκ Κονγκ: Φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου – Πάνω από 300 οι εγκλωβισμένοι

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ από πυρκαγιά που ξέσπασε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 300 άτομα στο εσωτερικό του.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει αδιευκρίνιστη στο μεγάλο εμπορικό πολυκατάστημα. Οι εγκλωβισμένοι αναμένουν τις οδηγίες των σωμάτων ασφαλείας προκειμένου να βγουν από το κτίριο με ασφάλεια.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας South China Morning Post.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου αυτού των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο σε χώρο όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης. Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τον χώρο καθώς ο καπνός φυσούσε μέσα στο κτίριο και στους δρόμους της περιοχής. 

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και σήμαναν συναγερμό επιπέδου Νο.3. Κάλεσαν στην συνέχεια τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.

Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα, 60 άτομα εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο και άλλα 100 στον 39ο. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι εμπορικό κτίριο και περιλαμβάνει μια εμπορική στοά 14 ορόφων και έναν πύργο γραφείων 25 ορόφων.

Τουλάχιστον 15 ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο και οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις 14:30, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η κατάστασή τους είναι άγνωστη. Στο σημείο έφτασαν σύντομα συγγενείς των εγκλωβισμένων. 

Ένα μέλος της οικογένειας μιας γυναίκας παγιδευμένης σε μια ταράτσα του πέμπτου ορόφου είπε στο StandNews ότι η κατάσταση ήταν χαοτική και ότι ο καπνός βγήκε σε μικρά και μεγάλα κύματα. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το scmp τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί. Η Αστυνομία ανέφερε ότι μια 60χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμη στο νοσοκομείο λόγω του καπνού που είχε εισπνεύσει. Ακόμη τρεις δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας - Θέλει να σαμποτάρει την επιχείρηση στη Ράφα (Video)

Παρέμβαση με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα έκανε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η παρέμβαση έγινε έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης- όπως την χαρακτηρίζουν οι Ι...

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...