Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Χουάν Κάρλος: Απορρίφθηκε αγωγή της πρώην ερωμένης του -Yπαινίσσεται επιστροφή στo δημόσιo βίο

Πλανήτης

Ανοικτό άφησε ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος το ενδεχόμενο επιστροφής του στον δημόσιο βίο χθες Παρασκευή μετά την απόρριψη από δικαστήριο του Λονδίνου της αγωγής της πρώην ερωμένης του, που τον κατηγορούσε για εκστρατεία παρενόχλησης και διεκδικούσε αποζημίωση 126 εκατ. λιρών .

Η 58χρονη Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκνεσταϊν υποστήριζε ότι ο 85χρονος Χουάν Κάρλος είχε ενορχηστρώσει εις βάρος της μια εκστρατεία απειλών, παρακολούθησης και εκβιασμό από το 2012 που χώρισαν, στον απόηχο του ταξιδιού τους για κυνήγι ελεφάντων στη Μποτσουάνα την ίδια χρονιά. Το ταξίδι, στο οποίο τραυματίστηκε ο Χουάν Κάρλος, είχε πυροδοτήσει την οργή της κοινής γνώμης στην Ισπανία εν μέσω οικονομικής κρίσης και καλπάζουσας ανεργίας.

Η αγωγή της απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κι ο Χουάν Κάρλος χαιρέτισε την απόφαση με εκπρόσωπό του να σημειώνει ότι «δεν αποτελεί έκπληξη ότι επιβεβαιώνει την αθωότητα», προσθέτοντας ότι «η ευνοϊκή για την Αυτού Υψηλότητα ετυμηγορία δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω δημόσιες εμφανίσεις».

Η αγωγή της πρώην ερωμένης του Χουάν Κάρλος
Ο Χουάν Κάρλος αυτοεξορίστηκε το 2020 στο Αμπού Ντάμπι εν μέσω σκιάς σκανδάλων που κλόνισε τον βασιλικό οίκο της Ισπανίας και έκτοτε δεν έχει μετάσχει σε καμία επίσημη εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το σχόλιο του πρώην βασιλιά την Παρασκευή.

Η Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν υποστηρίζει ότι ο Χουάν Κάρολος της είχε χαρίσει 65 εκατ. ευρώ για να κρύψει το ποσό από την ισπανική εφορία και στη συνέχεια παρενοχλήθηκε από τον πρώην βασιλιά ή άτομα που ενεργούσαν κατ’ εντολή του, όταν δεν του επέτρεψε την πρόσβαση στα χρήματα, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό της, ότι άγνωστοι πυροβόλησαν τις κάμερες κλειστού κυκλώματος έξω από το διαμέρισμά της κι ότι άφησαν σε αυτό ένα βιβλίο που υποστήριζε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κρύβονται πίσω από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο Χουάν Κάρλος είχε ζητήσει σε ακρόαση τον περασμένο Ιούλιο από το δικαστήριο να απορρίψει ως αβάσιμη την αγωγή της Ζάιν-Βίτγκενσταϊν.

Η δικαστής Ροβίνα Κόλινς Ράις απεφάνθη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας δεν έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση, και τόνισε ότι η ενάγουσα δεν είχε «αποδείξει επαρκώς ότι το «επιβλαβές γεγονός» το οποίο καταγγέλλει, η παρενόχληση δηλαδή από τον κατηγορούμενο, συνέβη στην Αγγλία».

Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος δήλωσε «βαθιά απογοητευμένη» από την απόφαση και τόνισε ότι μελετά πλέον όλες τις επιλογές της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Μπορέλ: Ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου. Ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...