Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Χριστοδουλίδης για απειλές Χεζμπολάχ: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις πολεμικές συρράξεις»

«Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι η χώρα του αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Λιβάνου Χασάν Νασράλα και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Και επανέλαβε πως η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος. «Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης», πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας είτε με τη Χεζμπολάχ είτε με την κυβέρνηση του Λιβάνου, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν».

«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Χασάν Νασράλα, ο Νϊκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις» κάτι που «σε καμία απολύτως περίπτωση» δεν ισχύει, όπως ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με ξένους ηγέτες για αυτές τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, ο πρόεδρος της Κύπρου απάντησε «σίγουρα, μέσω της διπλωματικής οδού», επαναλμβάνοντας ωστόσο πως «το τι πράττει η Κύπρος είναι δημόσιο, δεν είναι εν κρυπτώ» και πως «η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η απόπειρα κατά του Τραμπ ενισχύει την προσωπολατρεία του στους Ρεπουμπλικανούς

Η δολοφονική απόπειρα κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ήλθε να ενισχύσει την προσωπολατρεία γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των υποστηρικτών του στις τάξεις του κόμματος. ...

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει την αστυνομία για τον δράστη

Λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, η μαρτυρία ενός άντρα, που ήταν παρών έρχεται να ταράξει τα νερά, καθ...

Φόρτωση άρθρων...