Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Υπόθεση δηλητηρίασης: O Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε καταναλώσει μόνο σοκολάτα και νερό

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση σχετικά με τα συμπτώματα δηλητηρίασης που φέρονται να εμφάνισαν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές στις αρχές Μαρτίου. 

Η πληροφορία διακινήθηκε χθες από τη Wall Street Journal. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ μπορεί να διαψεύστηκε λίγες ώρες μετά, με «Αμερικανό αξιωματούχο» να δηλώνει ότι τα συμπτώματα που περιγράφονται στις σχετικές διαδόσεις, δεν οφείλονται σε εσκεμμένη δόλια ενέργεια αλλά σε «περιβαλλοντικούς λόγους».

Ωστόσο, σήμερα δημοσιεύματα έδωσαν συνέχεια, φιλοξενώντας και δήλωση του ερευνητή της Bellingcat, Κρίστο Γκρόζεβ, ο οποίος ανέφερε πως ο Ρώσος ολιγάρχης ήταν «στόχος χημικής επίθεσης», ωστόσο στόχος δεν ήταν να οδηγηθεί στον θάνατο, αλλά «να λάβει προειδοποίηση για να μην προδώσει το Κρεμλίνο» στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις. 

«Η δόση δεν ήταν τόσο μεγάλη για να σκοτώσει κάποιον από τους τρεις (τον Αμπράμοβιτς και τους δυο Ουκρανούς διαπραγματευτές)» ανέφερε ο Γκρόζεβ.

Στο μεταξύ, τα συμπτώματα του Αμπράμοβιτς θεωρείται πως ξεκίνησαν έπειτα από συνάντηση των αντιπροσωπειών Ρωσίας - Ουκρανίας και ενώ εκείνος βρισκόταν στο Κίεβο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, τόσο εκείνος όσο και άλλοι τρεις Ουκρανοί διαπραγματευτές κατανάλωσαν μονάχα σοκολάτα και ήπιαν νερό. 

Σε αντίθεση με τον Ρώσο ολιγάρχη και τους δυο Ουκρανός, ο τρίτος Ουκρανός της διαπραγματευτικής ομάδας δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα.

Δυτικοί ερευνητές που ανέλυσαν τα δεδομένα, δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν εάν επρόκειτο για χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή για επίθεση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. 

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι τα συμπτώματα που υπέστη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς συνάδουν περισσότερο με τη «χημική δηλητηρίαση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...