Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Υπουργείο Εξωτερικών: Ανάρτηση με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Χαβάη

"Η σημασία της συλλογικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να μειωθεί ο τρομερός αντίκτυπος της υπερθέρμανσης του πλανήτη" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Βαθιά θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανάρτηση στο twitter.

Το υπουργείο υπογραμμίζει πως «η σημασία της συλλογικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να μειωθούν οι τρομερές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη». Τέλος, επισημαίνει πως οι σκέψεις και οι προσευχές είναι με τον αμερικανικό λαό. 

 

Ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.

Χαβάη: Η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας

Η πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, έγινε η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον τραγικό απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Φόρτωση άρθρων...