Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ζαπορίζια: Γιατί οι Ρώσοι απήγαγαν στέλεχος του πυρηνικού σταθμού

Έναν από τους υποδιευθυντές του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, φαίνεται ότι έχει απαγάγει ο ρωσικός στρατός. Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής φέρονται να τον ανακρίνουν, για να του αποσπάσουν πληροφορίες για τους συναδέλφους του.

«Ο Βαλέρι Μαρτινιούκ κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία και πιθανότατα υποβάλλεται σε βασανιστήρια», ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom, που θεωρητικά έχει υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Η Energoatom σε ανάρτηση που έκανε στο Telegram, έκανε γνωστό ότι ο Βαλέρι Μαρτινιούκ απήχθη χθες.

Το περίεργο είναι ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να του αποσπάσουν πληροφορίες για τον σταθμό, αλλά πληροφορίες για τις προσωπικές υποθέσεις των εργαζομένων στον σταθμό. Αυτό που θεωρείται ως πιο πιθανός λόγος της απαγωγής είναι να αποκτήσουν οι δυνάμεις κατοχής πληροφορίες για τα προσωπικά των εργαζομένων και στη συνέχεια να τους εκβιάζουν για να τους αναγκάσουν να εργαστούν στο εργοστάσιο, αλλά και για να δεχτούν να μεταπηδήσουν στη ρωσική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, η οποία έτσι θα αποκτήσει τον έλεγχο του εργοστασίου από την Energoatom.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...