Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Ζαχάροβα για Nord Stream: «Η Ε.Ε. αγνοεί πλήρως τις συνομιλίες για την διεξαγωγή έρευνας για τις εκρήξεις»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοεί πλήρως κάθε συζήτηση σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας για τις εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει να της επιτραπεί να συμμετάσχει στις έρευνες για τις εκρήξεις, οι οποίες προκάλεσαν ρήξη σε τρεις από τους τέσσερις αγωγούς των συνδέσεων φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αμφιβάλλει ότι οι επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κρατική υποστήριξη, μετά την αναφορά των New York Times ότι φιλο-ουκρανική μη κυβερνητική ομάδα θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τις εκρήξεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να εντοπιστεί ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που προκάλεσαν ρήξη στους αγωγούς αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Ακόμα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι είναι ακατανόητο η Ρωσία να ανατινάζει τις δικές της υποδομές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...