Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ζαχάροβα: «Η απάντηση στη Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική»

Απειλές κατά της Λιθουανίας εκτόξευσε η Ρωσία. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι «η απάντηση της Μόσχας για τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική».

Η Ρωσίδα αξιωματούχος διαμήνυσε ότι η απάντηση της Μόσχας στη Λιθουανία για την απαγόρευση της διαμετακόμισης εμπορευμάτων που έχει επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική, αλλά θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα.

«Ένα από τα βασικά ερωτήματα ήταν σχετικά με το αν η απάντηση θα ήταν αποκλειστικά διπλωματική. Η απάντηση είναι 'όχι'», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή της.

«Η απάντηση δεν θα είναι διπλωματική, αλλά πρακτική». Η Μαρία Ζαχάροβα δεν διευκρίνισε τη φύση των μέτρων που σχεδιάζει να λάβει η Μόσχα κατά της Λιθουανίας.

Μεγαλώνει το κόστος διασύνδεσης

Η Λιθουανία έχει προειδοποιήσει πως πρόκειται να απαγορεύσει τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων προς τον θύλακα του Καλίνινγκραντ. 

Η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει σημαντικά το κόστος της σύνδεσης με τη Ρωσία και να την αποκόψει ακόμα περισσότερο από την περιοχή.

Η διαμάχη της Μόσχας με το Βίλνιους, το οποίο καλύπτεται από την «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να απασχολήσει και την επερχόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...