Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ζαχάροβα: «Η Ρωσία είναι έτοιμη για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων»

Πλανήτης

«Έτοιμη» για διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να είναι η Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του την Πέμπτη στη Γενεύη, μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές (…) λέμε: είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για τον λόγο αυτό η θέση μας παραμένει ίδια (…). Τασσόμαστε πάντα υπέρ της χρήσης της διπλωματίας», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε σχόλιά της που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Ακόμα, το ρωσικό υπουργείο επεσήμανε ότι η Μόσχα πρέπει πρώτα να επικυρώσει τις συμφωνίες φιλίας με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, προτού συζητήσει θέματα όπως τα ακριβή σύνορα των περιοχών, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Σαν σήμερα - 14 Μαΐου

Γεγονότα 1811: Η Παραγουάη κερδίζει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. 1900: Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι (τελειώνουν πέντε μήνες μετά). 1920: Ελληνικός Στρα...

Φόρτωση άρθρων...