Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: «Απελευθερώνουμε κρατούμενους με εμπειρία στις μάχες» (Video)

Πλανήτης

Νέο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους για την εκεχειρία. 

«Όταν έβαζα υποψηφιότητα για Πρόεδρος, έλεγα ότι ο καθένας μας είναι Πρόεδρος. Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα συνέβη ο καθένας μας να είναι πολεμιστής. Ένας πολεμιστής από τη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μας θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία!», ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι επανέλαβε το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι».

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας γνωστοποίησε πως πρισμένοι Ουκρανοί «με εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις» απελευθερώνονται βάσει στρατιωτικού νόμου από την κράτηση και αίρονται όλες οι κυρώσεις από αυτούς.

«Λήφθηκε μια ηθικά δύσκολη απόφαση - σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, μαχητές Ουκρανοί με πραγματική εμπειρία μάχης θα αποφυλακιστούν και θα μπορούν να εξιλεωθούν για την ενοχή τους», είπε ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Επίσης, ο Ουκρανός Πρόεδρος διευκρίνισε ότι «όλες οι κυρώσεις αίρονται από έναν αριθμό ατόμων, συμμετεχόντων στην έκτακτη επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη: Λεωφορείο με επιβάτες «βούτηξε» σε ποτάμι - Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί (Videos&Photos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε το μεσημέρι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Λεωφορείο με περίπου 15 επιβάτες έπεσε μέσα στον ποταμό Moyka. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αρχών, τέσ...

Ανησυχία για τον καρκίνο παχέος εντέρου: Αυξήθηκε κατά 500% στα παιδιά και τους εφήβους

Δραματική αύξηση των περιστατικών καρκίνου του παχέους εντέρου στις ΗΠΑ, ιδίως στα παιδιά και τους έφηβους, εντόπισαν ερευνητές σε μελέτη, που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο «Digesti...

Γάζα: Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία - Χαμάς και Ισραήλ αποχώρησαν χωρίς συμφωνία από το Κάιρο

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας της ισραηλινής Κυβέρνησης. Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε...

Φόρτωση άρθρων...