Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ζελένσκι: «Αυξήστε τη δική σας παραγωγή ενέργειας»

Να αυξήσουν την παραγωγή ενέργειας τους προκειμένου η Ρωσία να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πλούτο της σε πετρέλαιο και αέριο και να «εκβιάζει» άλλες χώρες ζήτησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της διεθνούς τηλεδιάσκεψης «Doha Forum».

Παράλληλα, ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ότι χώρες όπως το Κατάρ μπορούν να συμβάλουν στην σταθεροποίηση της Ευρώπης.

«Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τη δική σας προσπάθεια. Σας ζητώ να αυξήσετε την παραγωγή ενέργειας έτσι ώστε όλοι στη Ρωσία να καταλάβουν ότι καμία χώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και να εκβιάζει τον κόσμο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η εισβολή εδώ και ένα μήνα στην Ουκρανία από τη Ρωσία που  είναι ο μεγαλύτερος πάροχος αερίου στην Ευρώπη, έχει εντείνει τις ανησυχίες για διαταραχή του ενεργειακού εφοδιασμού και έχει κάνει πιο ευκρινή την εξάρτηση χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Ο Ζελένσκι είπε ότι καμία χώρα δεν είναι εξασφαλισμένη απέναντι σε σοκ από διαταράξεις στον εφοδιασμό τροφίμων που συμβαίνουν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα του. Η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή σιτηρών στον κόσμο.

«Οι διεθνείς αγορές δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τις επιπτώσεις της πανδημίας, τις τιμές σοκ των τροφίμων. Κανείς δεν είναι εξασφαλισμένος απέναντι σε αυτά τα σοκ και δεν μπορείτε να εξασφαλιστείτε αν υπάρχει μια φυσική σπανιότητα τροφίμων», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

«Τα ρωσικά στρατεύματα καλύπτουν χωράφια στην Ουκρανία για μίλια, εκμεταλλεύονται αγροτικό εξοπλισμό», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Φόρτωση άρθρων...