Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη»

Πλανήτης

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική επίθεση εναντίον της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας.

«Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί, αλλά παρά το γεγονός αυτό οι Ρώσοι δεν σταματούν την επίθεσή τους», κατήγγειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εξάλλου ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να επιβιώσει από αυτό τον πόλεμο, εκτιμώντας ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει την επίθεσή της εκτός κι αν αναγκαστεί. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν διευκρίνισε τι είδους όπλα ζητεί, αλλά επεσήμανε ότι η Νότια Κορέα διαθέτει πολλά όπλα τα οποία όχι μόνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν πολλές ζωές απλών Ουκρανών αλλά και να αποτρέψουν μια ρωσική επίθεση εναντίον άλλων χωρών.

«Η Ουκρανία έχει ανάγκη διάφορες στρατιωτικές τεχνολογίες, από αεροσκάφη ως τεθωρακισμένα», εξήγησε απευθυνόμενος μέσω διερμηνέα στους Νοτιοκορεάτες βουλευτές. «Η Νότια Κορέα μπορεί να μας βοηθήσει», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αναγκαίο» το χτύπημα, στη Ράφα λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ - Ξεκινά επιχείρηση εκκένωσης

Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζει να πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός. Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψ...

Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσουν να εξασκούνται στρατιώτες στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν...

Κωνσταντινούπολη: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Σήμερα προγραμματίζεται να λειτουργήσει ξανά ως τζαμί ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το κρατικό πρακτορείο ειδ...

Φόρτωση άρθρων...