Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: «Δεν είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε, αλλά πρέπει να μιλήσουμε με Πούτιν»

«Έχω κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να διοργανώσει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη ακόμα για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Ρώσο ηγέτη. Δεν σας λέω ότι…(για μένα) οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες αυτού που ζούμε», ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος, απευθυνόμενος σε ινδονησιακό think tank.

«Τι θέλουμε από αυτή τη συνάντηση… θέλουμε πίσω τις ζωές μας… Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός του δικού της εδάφους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Οι τελευταίες γνωστές δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες έγιναν στις 29 Μαρτίου. Οι επαφές συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως για ένα διάστημα αλλά και οι δύο πλευρές λένε ότι τώρα έχουν σταματήσει.

Τι απαντά το Κρεμλίνο 

«Αντιφατικές οι δηλώσεις του Κιέβου, δεν ξέρουμε τι θέλει», τονίζει ο Πεσκόφ, απαντώντας στο «αίτημα» Ζελένσκι για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι κατηγορεί την Ουκρανία για το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών έχουν «παγώσει», λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι επιθυμεί το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους: «Η ουκρανική ηγεσία κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τι επιθυμεί η ουκρανική πλευρά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...