Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια άμυνας»

Πλανήτης

«Η προστασία των συνόρων της Ουκρανίας είναι μια διαρκή προτεραιότητα και ότι η χώρα του είναι έτοιμη για όλα τα πιθανά σενάρια απέναντι στη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής.

«Η προστασία των συνόρων μας, τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία – είναι διαρκή προτεραιότητά μας», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε ομιλία του μέσω βίντεο και πρόσθεσε: «Ετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά σενάρια άμυνας».

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις του την παραμονή της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Λευκορωσία εν μέσω σεναρίων για μια πιθανή νέα επίθεση από τη Μόσχα και ισχυρισμών ότι αυτή θα μπορούσε να προέλθει από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Στην ομιλία του, ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε νέα έκκληση προς τα κράτη της Δύσης να παράσχουν στην Ουκρανία αποτελεσματική αεροπορική άμυνα. Παράλληλα τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται ορισμένες από τις πιο σκληρές μάχες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς, ανακοίν...

Βρετανία: Πράκτορες της Κίνας χάκαραν το υπουργείο Άμυνας - Διαψεύδει το Πεκίνο

Η Βρετανία αντέδρασε άμεσα θέτοντας εκτός λειτουργίας μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι δέχτηκε κακόβουλη ηλεκτρονι...

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει τώρα, αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα και επιστρέψει τους ομήρους»

Εντείνεται η αγωνία για την έκβαση του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Open, για τις τελ...

Φόρτωση άρθρων...