Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει έλλειψη σε όπλα - Η κατάπαυση πυρός θα ωφελούσε μόνο εκείνη

Πλανήτης

«Η Ρωσία αντιμετωπίζει έλλειψη όπλων και μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε μόνο εκείνη». Αυτό τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στην Εσθονία.

«Μια παύση στο πεδίο της μάχης, στο έδαφος της Ουκρανίας, δεν είναι μια παύση στον πόλεμο. Δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου και δεν θα οδηγήσει σε πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία ή οποιονδήποτε άλλο. Αυτή η παύση θα βοηθήσει μόνο τη Ρωσία. Έχουμε γνώση για τους όγκους των όπλων τους και πόσα παράγουν. Γνωρίζουμε πόσα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μονάδες πυροβολικού παράγουν ημερησίως. Βλέπουμε τι τους λείπει και πού έχουν μεγάλο έλλειμμα» σημείωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνέχισε, λέγοντας πως η έλλειψη όπλων της Ρωσίας αποδεικνύεται από τις μεγάλες αγορές πυραύλων από το Ιράν. «Υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε συμφωνίες με το Ιράν. Και έχουν ήδη παραλάβει πάνω από ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα και έχουμε δει παραδείγματα μερικών από τους πυραύλους. Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή δεν έχουν χρόνο να παράγουν τους δικούς τους, οι αποθήκες τους ήταν άδειες μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής στην Ουκρανία» εξήγησε, παραδεχόμενος, βέβαια, πως και η δική του χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις, που προσπαθεί να καλύψει ο δυτικός κόσμος.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Ζελένσκι τόνισε πως «θα ήταν ρίσκο να δίναμε στη Ρωσία ένα περιθώριο 2-3 ετών να ανασυνταχθεί». «Άρχισαν να αισθάνονται αυτόν τον πόλεμο ήδη στο πετσί τους με τις κυρώσεις. Η οικονομία τους φθίνει, δεν αναπτύσσεται. Έχουν έλλειψη όπλων. Δεν θέλω να πω ότι συμβαίνει πολύ γρήγορα, όμως συμβαίνει. Δεν λέω ότι ο μακρύς πόλεμος που εξελίσσεται είναι υπέρ της Ουκρανίας. Δεν μας ωφελεί καθόλου, είμαστε εναντίον του από την πρώτη μέρα. Αλλά σήμερα αυτή η παύση είναι μια ευκαιρία για τη Ρωσία να ανασυνταχθεί», τόνισε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Φόρτωση άρθρων...